Open communicatie bij medische incidenten

Open communicatie bij medische incidenten of andere klachten in de zorg, is heel belangrijk. Door als zorgverlener openheid te geven bij medische incidenten, verkleint u de kans op gerechtelijke procedures. Bovendien maakt u, door zich open op te stellen, een betere indruk op patiënten en hun naasten. De onderlinge verhoudingen tussen u en deze mensen komen zo niet op scherp te staan, wat het welzijn van iedere betrokkene bevordert.

Oog voor u alleen, coaching op maat op geleide van de context.
Door deskundige en gediplomeerde coaches
Coaches buiten uw eigen werkkring, discretie gewaarborgd.

Leer alles over open communicatie bij medische incidenten

Als professionele zorgverlener is het van essentieel belang dat u bij medische incidenten openheid van zaken geeft, maar hoe doet u dit goed? In andere woorden: hoe zorgt u voor effectieve open communicatie bij medische incidenten, of andere klachten in de zorg? Wij van Compass Collegial Coach, gevestigd in Amsterdam, weten hier alles van en delen graag onze kennis in een speciale workshop over dit onderwerp.

De inhoud van onze workshop

In een aantal korte interactieve voordrachten gaan we in op de aard van veel voorkomende klachten in de zorg, de juridische aspecten ervan en de gevolgen van een klacht voor de zorgverlener. Vervolgens bekijken we videomateriaal uit de praktijk en gaan we in een groepsgesprek in op de kenmerken van goede peer support en open communicatie bij medische incidenten in de zorg, waardoor officiële klachten voorkomen kunnen worden. Aan de hand van gebeurtenissen uit de (eigen) praktijk oefenen we moeilijke gesprekken. Dit kan eventueel met professionele acteurs. Tot slot bespreken en evalueren we de oefengesprekken aan de hand van gemaakte videobeelden.

Ook individuele coaching is mogelijk

Zit u al midden in een klachttraject of tucht- of rechtszaak? Laat u dan individueel coachen door een van onze specialisten, die allemaal werkzaam zijn (geweest) in de zorg. Door achteraf openheid te geven bij medische incidenten, kunnen eventuele aanklachten tegen u alsnog geseponeerd worden. Bovendien kan ons coachtraject met peer support uw daadkracht vergroten en de vicieuze cirkel – defensieve houding en medicolegale escalatie – doorbroken worden. Zo voorkomt u toekomstige klachten en escalaties.

Neem contact op bij interesse of vragen

Bent u geïnteresseerd in onze workshop over openheid en open communicatie bij medische incidenten en andere klachten in de zorg? Of heeft u vragen? Neem in beide gevallen contact met ons op via info@compasscollegialcoach.nl. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie van ons.