Workshop open communicatie voor een zorgverlener

Wilt u graag een workshop volgen om uw open communicatie als zorgverlener te verbeteren? Dan zit u bij Compass Collegial Coach, gevestigd in Amsterdam, helemaal goed. Wij verzorgen namelijk workshops voor zorgverleners, waarin zij leren open te communiceren met patiënten en hun dierbaren. Door open communicatie kunnen escalaties, klachten en gerechtelijke procedures voorkomen worden. Vooral een goed incidentgesprek voeren in de zorg is vaak lastig, maar wordt dankzij onze workshop eenvoudiger.

Oog voor u alleen, coaching op maat op geleide van de context.
Door deskundige en gediplomeerde coaches
Coaches buiten uw eigen werkkring, discretie gewaarborgd.

Hoe verbetert onze workshop de open communicatie van iedere zorgverlener?

Tijdens een incidentgesprek in de zorg is open communicatie vanuit de zorgverlener heel belangrijk en in onze workshop leert u deze vaardigheid goed. Tijdens de training gaan we in op een aantal veel voorkomende klachten in de zorg, de juridische aspecten ervan en wat klachten met zorgverleners doen. We bekijken videobeelden uit de praktijk en stellen in een groepsgesprek de kenmerken van goede peer support en open communicatie aan de orde. Ook oefenen we moeilijke gesprekken, met ervaringen uit de (eigen) praktijk als basis. Eventueel zetten we hier professionele acteurs voor in. Tot slot bespreken we de oefensessies, aan de hand van videobeelden, met de deelnemers. De feedback en praktische tips van ervaren coaches die zelf werkzaam zijn (geweest) in de zorg zorgen ervoor dat u voortaan beter weet hoe u goed open communiceert.

Wat leert u tijdens de workshop?

In onze workshop leert u als zorgverlener alles over open communicatie en het belang ervan in de zorg, bijvoorbeeld bij een incidentgesprek. U krijgt bijvoorbeeld:

  • Inzicht in wat een patiënt motiveert die een klacht heeft.
  • (Zelf)inzicht in wat een aanklacht met een zorgverlener doet.
  • Kennis van de de-escalerende instrumenten die u kunt gebruiken in moeilijke gesprekken met patiënten.

Vragen of interesse? Neem contact met ons op

Heeft u als zorgverlener interesse in onze workshop over open communicatie in de zorg, bijvoorbeeld bij een incidentgesprek? Of heeft u vragen over onze training? Neem in beide gevallen eenvoudig contact met ons op door te e-mailen naar info@compasscollegialcoach.nl. Dan sturen wij u zo spoedig mogelijk een reactie.